![]() |
Enginarlı Girit Kebabı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Enginarlı Girit KebabıGirit Kebabı - Kebap Tarifi - Enginarlı Kebap Malzemesi 6 adet enginar, 600 gram kuzu kuşbaşı, 30 adet arpacık soğan veya 3 adet kuru soğan, yarım paket margarin, 1 demet dereotu,yeterince tuz, karabiber, 1 çay bardağı bezelye ![]() Hazırlanışı Kuzu etini margarin ile birlikte bir tencereye koyun ![]() ![]() ![]() Sonra 3-4 bardak kadar sıcak su ilave edip ağzı kapalı olarak pişirin ![]() ![]() Tuzunu biberini ekleyip ağzı kapalı olarak pişirin ![]() ![]() ![]() Not: Enginarların daha beyaz olması için bir parça yağlı kâğıdı su ile ıslatıp enginarların üzerini sıkıca örttükten sonra, tencerenin kapağını kapatarak pişirin ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|