Erik Kebabı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Erik KebabıErikli Kebap - Kebap Tarifi - Erikli Kebap Yapılışı Gerekli Malzemeler: Kuşbaşı Kuzu eti (1 kg) Soğan (2 adet) Kuru erik (1 su bardağı, 400 gram) Margarin (2 çorba kaşığı) Maydanoz (yarım demet) Su (2 su bardağı sıcak su) Tuz (1 tatlı kaşığı) Tarifi Erikleri önceden sıcak suda 1 saat bekleterek yumuşamaya bırakın Süzdürerek sudan alıp, çekirdeklerini çıkarın![]() 2 çorba kaşığı margarini tencerede eritin Bu sırada 2 adet soğanı ince ince kıyın Yağ kızınca soğanları pembeleşinceye kadar kavurun![]() Kavrulmuş soğanlara 1 kg kuzu etini ilave edin Etler, suyunu çekinceye kadar kavurmayı sürdürün![]() İçine 1 su bardağı kuru erik ekleyin Tencereye 1 Tatlı kaşığı tuz atın 2 su bardağı suyu dökün ve tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte 10 dakika pişirin![]() Yarım demet maydanozu ince ince kıydıktan sonra yemeğin üzerini süsleyebilirsiniz ![]() alıntı |
|
|
|