Adana Kıyma Kebab |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Adana Kıyma KebabMALZEMELER Yağsız dana bonfile: 1kg Kuyruk yağı:100gr Kuzu boşlugu:100gr Karabiber İsot Tuz Soğan:2 ad YAPILIŞ TARİFİ Dana bonfile,kuruk yağı,kuzu boşluğu'nu kasaptan alırken hepsini geniş kıyma aynasında çektirin ![]() Çektirdiğiniz kıymayı baharatlarını atıp yarım saat çiğ köfte yoğurur gibi yoğurun ve buzdolabında bir gün bekletin ![]() Soğanımızı rendeleyelim ve maydonozlarımızı ince,ince kıyalım soğanla maydonozu karıştırıp onuda birgün bekletelim ![]() Kıymamızı dolaptan çıkarıp soğan ve maydonozu tülbent yardımıyla süzdürelim ve kıymamıza katalım ve yarım saat yoğurup dolapta dinlendirelim soğuyana kadar ![]() Şişe takarken şilerimizi sıvı yağla yağlayıp mangalın üstünde ısıtıp etlerimizi takalım Neden etlerimiz daha rahat tutsun diye![]() Etlerimizi şişe takarken ellerimizi yağ yada suyla ısatalım etimiz elimize yapışmasın ve ayrıca şişe takarken etimizi parçalamayalım ![]() Elimize aldığımız şişi sol elimizle tutup sağ elimizi parmak ucuyla şişin üstüne koyalım ve şiş avumuzun içine orturduğu zaman dört parmağımızla yukardan aşağıya etimizi şişe yayalım ![]() ![]() PİŞİNCEDE AFİYETLE YİYELİM![]() Afiyet olsun |
|
|
|