Zeytinyağlı Deniz Börülcesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinyağlı Deniz BörülcesiZeytinyağlı Deniz Börülcesi Tarifi - Zeytinyağlı Deniz Börülcesi Yapılışı - Zeytinyağlı Deniz Börülcesi Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı Deniz Börülcesi Malzemeleri Malzemeler : Deniz börülcesi 1 Kg Komili Sızma zeytinyağı 1 Çorba Kaşığı Sarımsak 5 Diş Limonsuyu 1/2 Dereotu 1/2 Demet Tuz Harcı : Domates 1 Adet Kuru soğan 1 Adet Kırmızı soğan 1 Adet Komili Sızma zeytinyağı 2 Yemek Kaşığı Tuz-karabiber Sarmak İçin : Taze soğan sapı YAPILIŞI: 1- Deniz börülcelerini ayıklayıp, ortadan ikiye kesin Bir tencereye az su koyup, kaynatın Su kaynayınca içine deniz börülcelerini, kaynayan suya atıp, haşlayın Börülceler haşlandıktan sonra suyunu süzüp, sıcak sıcak üzerine Komili sızma zeytinyağını, kıyılmış sarımsağı, tuzu, kıyılmış dereotunu ve limon suyunu döküp iyice karıştırınız![]() 2- Taze soğanların yeşil saplarını kesip,(mümkün olduğunca uzunları) kaynamış su da 5 dak haşlayın ki deniz börülcelerinin etrafına sarmanız kolay olsun ![]() 3- Harcı için: soğanları piyazlık doğrayın ![]() 4- Küçük bir tavada Komili Sızma zeytinyağını kızdırıp, içine piyazlık doğranmış soğanları ilave edin Soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun![]() 5- Harcı ateşten almadan önce tuz-karabiberi ilave edin ![]() 6- Deniz börülcelerini bir araya toplayıp, haşlanmış taze soğan sapı ile bağlayın ![]() 7- Deniz börülcelerini servis tabağına alıp, tabağın ortasına sote soğanları koyun ![]() 8- Soğanların üzerine taze domates dilimleri ile süsleyip, servis edin
|
|
|
|