06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebzeli Sulu Köfte

Malzemeler;
*500 gr kıyma,
*1 adet orta boy soğan,
*1 kahve fincanı pirinç,
*Çeyrek demet maydanoz,
*2 adet patates,
*2 adet havuç,
*2 yemek kaşığı kadar tereyağı veya sıvıyağ,
*Bir çay bardağı kadar un,
*yarım limonun suyu,
*tuz, karabiber
Hazırlanışı;
1 Soğanı ve maydanozu blendırda çok ezmeden parçalayın
2 Kıyma, soğan, maydanoz ve yıkanmış pirinci, tuzu, karabiberi karıştırarak iyice yoğurun
3 Kıymadan minik minik yuvarlaklar alıp yuvarlayarak köfte yapın
4 Unu bir tepsiye dökün ve yuvarladığınız köfteleri unun içine atarak yuvarlayın ve her tarafına bulanmasını sağlayın
5 Havuç ve patatesi küp şeklinde doğrayın ve havuçları önceden tereyağına atıp biraz pişirdikten sonra, patatesleride içine atıp 5 dakika kadar kavurun
6 Patates ve havuçların üstüne yeteri kadar sıcak su ve tuz ekleyerek kaynamasını bekleyin
7 Su kaynadıktan sonra unlanmış köfteleri, teker teker tencereye atalım ve ilk etapta karıştırmadan 5 dakika pişmesini bekleyin ( Hemen karıştırısanız, köfteler dağılabilir )
8 Köfteler ve havuç piştikten sonra limon suyu katın ve sebzeli sulu köfteye servise yakın çok ince doğranmış bir kaç dal maydanozu serin Afiyet olsun
|
|
|