Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kebabı, patlıcanlı, saksı

Patlıcanlı Saksı Kebabı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcanlı Saksı Kebabı



Patlıcanlı Saksı Kebabı - Patlıcanlı Saksı Kebabı Tarifi



Malzemeler :



* 1 kg patlıcan

* 250 gr kuzu eti

* 2 defne yaprağı

* 1 soğan

* 2 diş sarımsak

* 2 domates

* 2 yeşil biberü

*


1 kase mantar

* 1 havuç

* 1 çorba k salça

* Sıvıyağ

* Tuz, karabiber

* Su


Hazırlanışı :


1 kgpatlıcanı ortadan kesinPatlıcanların içini çıkartınPatlıcanların kapak kısımlarını ayırınPatlıcanları sıvıyağda kızartın

İç harcı 1 adet soğanı yemeklik kesin1 havucu küp olarak kesin2 domatesi,2 yeşil biberi küp olarak kesin1 kase mantarı kesinTavaya sıvıyağı alınTavaya 250 grkuzu etini ilave edin ve ilk olarak eti soteleyinEtin üzerine küp kesilmş havuçları ilave edin


Üzerine soğan ve sarımsağı ilave edinÜzerine mantarı,domatesi ve sivri biberi ilave edip kebabın iç harcını soteleyinKızartığınız patlcanların içine iç harçtan payşlaştırınPatlıcanların kapak kısımlarını kapatınFırın kabına patlıcanları dizinÖnceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.