![]() |
Doldurulmuş Sığır Filesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Doldurulmuş Sığır FilesiDoldurulmuş Sığır Filesi Nasıl Yapılır - Bonfile Yemeği - Soslu Bonfile MALZEMELER 1 adet bütün bonfile 250 gram hindi eti (beyaz kısmından) 80 gram krema 1 tutam kırık karabiber Yeteri kadar tuz 150 gram kestane şekeri Sos için: 1 adet hindinin kemikleri 1 adet havuç, l adet kereviz 1 adet soğan 1 adet defne yaprağı 4 çorba kaşığı mısır özü yağı 1 çorba kaşığı un Yeteri kadar su 1 kahve fincanı krema Tane karabiber, tuz YAPILIŞ TARİFİ Bütün, irice bir bonfileyi temizleyin ![]() İçini bıçakla oyarak, tam ortaya gelen kısmı çıkarın ![]() ![]() ![]() Soğuttuktan sonra kıyma makinesinde iki defa çekin, irice kesilmiş kestane şekerini, kremayı ve tuzu ekleyin ![]() Bütün malzemeleri yoğurun ![]() ![]() Üzerine sıvı yağ sürün ![]() ![]() Geniş bir tavada sıvı yağda 3-4 dakika pembeleştirin ![]() ![]() ![]() Servis tabağında dilimleyin ![]() Sos için bir miktar hindi kemiğini sıvı yağda kızartın ![]() ![]() ![]() Ağır ateşte 2 saat kadar kaynatın ve süzün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|