Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bahar, filetosu, sığır, yapraklarında

Bahar Yapraklarında Sığır Filetosu

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bahar Yapraklarında Sığır Filetosu



Bahar Yapraklarında Sığır Filetosu Tarifi - Bahar Yapraklarında Sığır Filetosu Nasıl Yapılır - Bahar Yapraklarında Sığır Filetosu Malzemeleri


Bahar Yapraklarında Sığır Filetosu


Harcı:

1,5 kg'lık 1 sığır filetosu (fazla yağları temizlenmiş)

1 çay kaşığı tuz

1 kahve kaşığı karabiber

250 gr tavuk ciğeri (haşlanıp, ezilmiş)

1 yumurta (hafifçe çırpılmış)

Hamuru:

60 gr (5+1/2 su bardağı) un

1 tatlı kaşığı tuz

240 gr (16 çorba kaşığı) tereyağı (küçük parçalar halinde kesilip, soğutulmuş)

240 gr (16 çorba kaşığı) margarin (küçük parçalar halinde kesilip, soğutulmuş)

1 yumurta (hafifçe çırpılmış)

1/2 su bardağı soğuk su

Sosu:

90 gr (6 çorba kaşığı) tereyağı

6 taze soğan (ince kıyılmış)

3 su bardağı et suyu


Önce, fırınızı yüksek sıcaklığa (230° C) getirip, ısıtınız

Un ve tuzu orta boy bir kaseye eleyip tereyağ, margarin, yumurta ve suyu ekleyiniz Bir bıçakla bütün malzemeyi karıştırıp, sıkı bir hamur elde ediniz

Unlanmış tezgahta hamuru dikdörtgen biçiminde açıp, üçe katlayarak ters çeviriniz Hamuru yeniden açıp aynı işlemi 2 kez daha tekrarlayınız Hamuru bir yağlı kağıda sarıp, buzdolabına kaldırarak soğutunuz Ete tuz ve biberi serpiniz Bir tel ızgarayı fırın tepsinize yerleştirip, eti üstüne koyunuz Tepsiyi fırına sürüp, eti 20 dakika pişiriniz

Tepsiyi fırından çıkarıp, eti tel ızgara üstüne soğumaya bırakınız Et soğuyunca ciğer ezmesini üstüne ve yanlarına sürünüz Fırının sıcaklığını azaltınız (220° C) Hamuru buzdolabından çıkarıp, unlanmış tezgahta 45X30 cm boyutlarında 0,5 cm'den biraz daha kalınca açınız Eti, ciğer ezmeli yüzü alta gelecek biçimde hamurun ortasına yerleştiriniz Hamuru ete sarıp, uçlardaki fazla hamurları kesip saklayınız Hamurun birleşme yerine çırpılmış yumurtadan biraz sürüp, hafifçe bastırınız (Hamuru çok sıkı sarmayınız; pişerken biraz çekip büzülecektir)

Hamura sarılı eti, hamurun birleşme yeri alta gelecek biçimde bir tepsiye koyup üstüne 2-3 yerinden keskin bir bıçakla «V» biçiminde yarınız Hamurun üstüne bir fırçayla, çırpılmış yumurtadan biraz sürünüz Artan hamur parçalarını top haline getirip, enli bir şerit halinde açınız Kalp ya da yaprak biçiminde bir pasta kalıbıyla kesip, hamurun üstünü süsleyiniz Üstlerine bir fırçayla kalan çırpılmış yumurtadan sürünüz

Eti fırında 30 dakika, hamur altın sarısı bir renk alana kadar pişiriniz Bu arada sosu hazırlamak için, orta boy bir tencereye 2 çorba kaşığı tereyağı koyup, orta ateşte eritiniz Yağ kızınca taze soğanları ekleyip, arasıra karıştırarak 10 dakika, soğanlar altın sarısı bir renk alana kadar pişiriniz

Et suyunu tencereye ekleyiniz Sosu arasıra karıştırarak 30 dakika, yarısını çekene kadar pişiriniz

Sosu bir kaseye süzüp, yeniden tencereye boşaltarak kaynatınız

Sos kaynayınca ateşi kısıp tereyağı ekleyiniz Yağ eriyene kadar karıştırıp tencereyi ateşten alıp, sosu ısıtılmış bir sosluğa boşaltınız

Et fırında 30 dakika pişirip fırını söndürüp eti 15 dakika fırında bekletiniz

Eti fırından çıkarıp, kes bir bıçakla dilimleyerek, sosu ile birlikte servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.