![]() |
Bahar Yapraklarında Sığır Filetosu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bahar Yapraklarında Sığır FiletosuBahar Yapraklarında Sığır Filetosu Tarifi - Bahar Yapraklarında Sığır Filetosu Nasıl Yapılır - Bahar Yapraklarında Sığır Filetosu Malzemeleri Bahar Yapraklarında Sığır Filetosu Harcı: 1,5 kg'lık 1 sığır filetosu (fazla yağları temizlenmiş) 1 çay kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber 250 gr tavuk ciğeri (haşlanıp, ezilmiş) 1 yumurta (hafifçe çırpılmış) Hamuru: 60 gr (5+1/2 su bardağı) un 1 tatlı kaşığı tuz 240 gr (16 çorba kaşığı) tereyağı (küçük parçalar halinde kesilip, soğutulmuş) 240 gr (16 çorba kaşığı) margarin (küçük parçalar halinde kesilip, soğutulmuş) 1 yumurta (hafifçe çırpılmış) 1/2 su bardağı soğuk su Sosu: 90 gr (6 çorba kaşığı) tereyağı 6 taze soğan (ince kıyılmış) 3 su bardağı et suyu Önce, fırınızı yüksek sıcaklığa (230° C) getirip, ısıtınız ![]() Un ve tuzu orta boy bir kaseye eleyip tereyağ, margarin, yumurta ve suyu ekleyiniz ![]() ![]() Unlanmış tezgahta hamuru dikdörtgen biçiminde açıp, üçe katlayarak ters çeviriniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tepsiyi fırından çıkarıp, eti tel ızgara üstüne soğumaya bırakınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hamura sarılı eti, hamurun birleşme yeri alta gelecek biçimde bir tepsiye koyup üstüne 2-3 yerinden keskin bir bıçakla «V» biçiminde yarınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eti fırında 30 dakika, hamur altın sarısı bir renk alana kadar pişiriniz ![]() ![]() ![]() Et suyunu tencereye ekleyiniz ![]() ![]() Sosu bir kaseye süzüp, yeniden tencereye boşaltarak kaynatınız ![]() Sos kaynayınca ateşi kısıp tereyağı ekleyiniz ![]() ![]() Et fırında 30 dakika pişirip fırını söndürüp eti 15 dakika fırında bekletiniz ![]() Eti fırından çıkarıp, kes bir bıçakla dilimleyerek, sosu ile birlikte servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|