![]() |
Kuzu Ciğeri Güveci |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuzu Ciğeri Güveci![]() Kuzu ciğeri güveci lezzetli olduğu kadar hazırlanması da oldukça pratik olan bir lezzet ![]() Malzemeleri, 500 gr kuzu ciğeri 1 soğan 5 havuç 5 sivribiber Yarım demet maydanoz 50 gr margarin 1 çorba kaşığı biber salçası 1 çay kaşığı tozşeker 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çorba kaşığı zeytinyağı Hazırlanışı, Havuçların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ![]() Soğan, biber ve maydanozu temizleyip ince ince kesin ![]() Bir kapta biber salçası, şeker, zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırın ![]() Margarini güveç kabında eritip soğanı ekleyin 1-2 dakika kavurun ![]() Biber ve havuçları ekleyip 1-2 dakika daha kavurun ![]() Ocaktan alıp bir kenarda ılınmaya bırakın ![]() Kuzu ciğeri ve maydanoz hariç tüm sebzeleri güvece ekleyin ![]() Üzerine salçalı karışımı gezdirin ![]() Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 20 dakika pişirin ![]() Güveci fırından alıp servis tabağına yerleştirin ![]() Üzerine kıyılmış maydanoz serpiştirip sıcak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|