Buğdaylı Mercimekli Köy Tavuğu |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Buğdaylı Mercimekli Köy TavuğuBuğdaylı Mercimekli Köy Tavuğu Tarifi - Buğdaylı Mercimekli Köy Tavuğu Yapılışı - Tavuk Yemekleri - Tavuk Yemekleri Tarifi Malzemeler : 1 Köy Tavuğu 2 Su B Haşlanmış Buğday1 Su B Haşlanmış Yeşil Mercimek1 Soğan Tavuk Suyu Tuz Karabiber 1 Çorba K TereyağıÜzeri İçin: 1 Çorba K Tereyağı1 Çorba K Domates SalçasıSu Tuz Karabiber Hazırlanışı Temizlenmiş bütün tavuğu tepsiye koyun ve üzerine fırça yardımıyla mayonez sürün Böylelikle daha iyi kızaracaktır Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırının orta katında pişirin Soğanı doğrayın Tencerede tereyağını eritin ve soğanı kavurun Buğdayı ve mercimeği tencereye alın Tavuk suyunu ilave edin![]() Tuzunu ve karabiberini atarak suyunu çekene dek pişirin Piştikten sonra servis tabağına alın Üzerine de fırından çıkan tavuğu oturtun Sosu için; tereyağını eritin Domates salçasını, suyunu, tuzunu ve biberini koyup kavurun Elde ettiğiniz sosu pilavın üzerinde gezdirin
|
|
|
|