![]() |
Fırında Patlıcanlı Pirzola |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fırında Patlıcanlı PirzolaFırında Patlıcanlı Pirzola tarifi - Fırında Patlıcanlı Pirzola yapilisi - Fırında Patlıcanlı Pirzola nasil yapilir ![]() Yarim kilo pirzola 4 Adet patlican 4 Adet domates 8-10 Adet sivri biber 1 Çay bardagi siviyag 8-10 Dis sarimsak 1 Su bardagi su Tuz, karabiber Hazırlanışı Patlicanlarin kabuklarini alaca soyarak yuvarlak dilimler halinde kesin ![]() Patlican dilimlerinin üzerine bolca tuz serpistirip, yarim saat bekleterek acisini çikartin ![]() Daha sonra patlicanlari yikayip, kurulayin ![]() Kizgin sivi yagda arkali önlü kizartin ![]() Ayri bir tavada çok az sivi yagda, dövülmüs pirzolalari kurutmadan kizartin ![]() Pirzolalari tavadan alarak yayvan bir tencereye tek sira halinde dizin ![]() Pirzolalarin üzerine patlicanlari dizin ![]() Domatesleri rendeleyerek patlicanlarin üzerine gezdirerek dökün ![]() Sivri biberleri yerlestirin ![]() Sarimsaklari küçük dograyarak serpistirin ![]() 1 su bardagi sicak su, tuz ve karabiber ekleyerek kisik ateste ve kapigi kapali olarak pisirin ![]() |
![]() |
![]() |
|