Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
fırında, patlıcanlı, pirzola

Fırında Patlıcanlı Pirzola

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Patlıcanlı Pirzola



Fırında Patlıcanlı Pirzola tarifi - Fırında Patlıcanlı Pirzola yapilisi - Fırında Patlıcanlı Pirzola nasil yapilir


Yarim kilo pirzola

4 Adet patlican

4 Adet domates

8-10 Adet sivri biber

1 Çay bardagi siviyag

8-10 Dis sarimsak

1 Su bardagi su

Tuz, karabiber

Hazırlanışı

Patlicanlarin kabuklarini alaca soyarak yuvarlak dilimler halinde kesin

Patlican dilimlerinin üzerine bolca tuz serpistirip, yarim saat bekleterek acisini çikartin

Daha sonra patlicanlari yikayip, kurulayin

Kizgin sivi yagda arkali önlü kizartin

Ayri bir tavada çok az sivi yagda, dövülmüs pirzolalari kurutmadan kizartin

Pirzolalari tavadan alarak yayvan bir tencereye tek sira halinde dizin

Pirzolalarin üzerine patlicanlari dizin

Domatesleri rendeleyerek patlicanlarin üzerine gezdirerek dökün

Sivri biberleri yerlestirin

Sarimsaklari küçük dograyarak serpistirin

1 su bardagi sicak su, tuz ve karabiber ekleyerek kisik ateste ve kapigi kapali olarak pisirin


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.