Domates Sosu 15 |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Domates Sosu 15Domates Sosu Tarifi - Domates Sosu Yapılışı - Domates Sosu Nasıl Yapılır - Domates Sosu Malzemeleri Malzemeler (5 lt sos için):300 gr margarin200 gr kereviz (küp şeklinde)1 adet ince kıyılmış sarımsak 1 dal taze kekik 600 gr domates püresi1/2 çay kaşığı tuz 3 lt et suyu400 gr havuç (küp şeklinde)40 gr rendelenmiş soğan1 adet defne yaprağı ![]() 400 gr un50 gr toz şeker1 çimdik karabiber Yapılışı: Derin bir tavada margarini kızdırın Havuç, kereviz, defne yaprağı, taze kekik, soğan ve sarımsağı ilave edip hafifçe kızartın Unu katıp sarı meyane kıvamına gelinceye kadar pişirip soğumaya bırakın Domates püresini ekleyip karıştırın Et suyunu bir taşım kaynatın Sıcak et suyunu hazırladığınız un karışıma pütür oluşmaması için bir spatula ile sürekli karıştırarak ilave edin Şekeri katıp, tuz ve karabiberi ilave edip kısık ateşte 1 saat dibine tutmaması için sürekli karıştırarak pişirin Oluştukça köpüğünü alın İnce bir süzgeçten geçirip süzün Sosun kabuk bağlamaması için üzerine eritilmiş margarin gezdirerek saklayın Servise hazır hale gelmiştir![]() Not: Makarnalar içindir
|
|
|
|