![]() |
Acılı Sos Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Acılı Sos Yapılışıacılı sos tarifi - sos yapımı - acılı sos nasıl yapılır - kışlık acılı domates sosuAcı ile aranız iyiyse, Türk mutfağının vazgeçilmeyen lezzetleri arasında bulunan, hemen her yemekte rahat bir şekilde kullanılabilecek domatesten yapılan acılı sos çok hoşunuza gidecek ![]() ![]() Üstelik bu sosu kapalı ve hava almayan bir kap ile buzdolabında çok uzun süreler boyunca saklayabilme imkânınız var ![]() Acılı Sos Malzemeleri; 1- 300 Gram domates 2- Fesleğen yaprağı 3- 2 Adet kırmızıbiber 4- 3 Diş sarımsak 5- 1 Tatlı kaşığı zeytinyağı Acılı Sos Hazırlanışı; 1- Öncelikle elinizdeki domatesleri soyun 2- Kırmızıbiberi ve sarımsağı ince bir şekilde doğrayarak ateşte ezin ![]() 3- Damak zevkinize bakara fesleğen ve domatesi ince doğrayıp ilave edin ![]() 4- Tuzu ilave edin ve kapağını kapatarak pişmeye bırakın ![]() 5- Suyu çekene kadar ( ortalama 15 dakika ) pişirmeyi sürdürün ![]() 6- Sos kıvamı hoşunuza gittiği zaman içerisine zeytinyağı ilave edin ve ateşin üzerinden alın ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|