![]() |
Kalkan Balığının Tavası Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kalkan Balığının Tavası Nasıl YapılırKalkan balıgı; kuyruğundan başına doğru uzunlamasına kesilir ![]() ![]() ![]() Geniş bir tepsi içerisindeki beyaz un içerisine kesilen balık dilimleri daldırılır ve iyice unlanması saglanır ![]() Diğer taraftan, tavadaki kızgın ayçiçek yagı içerisine, dilimlenmiş unlu balıklar sıra ile dizilir ![]() 5 dakika kadar pişirilmeye bırakılır ve hemen ardından balıgın diger tarafı çevrilir ![]() Her iki tarafıda pişmiş olan kalkan balığı geniş ve uzunca bir porselen tabağa yerleştirilir ![]() ![]() ![]() Not: Balık mümkün olduğunca sıcak yenmelidir ![]() ![]() Kesinlikle balık kızartırken, tavadaki yağ bitti diyerek, kızgın yag üzerine yeni yağ ilave etmeyiniz, aksi halde balık pişmemiş çiğ yag kokar ![]() Yemekten sonra ellerinizi mutlaka sirkeli su ile durulayınız ![]() ![]() ![]() Kaynak:Nuri DENİZ |
![]() |
![]() |
|