![]() |
Meksika Usulü Spagetti |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Meksika Usulü SpagettiMeksika Usulü Spagetti Tarifi - Meksika Usulü Spagetti Yapılışı - Meksika Usulü Spagetti Nasıl Yapılır - Meksika Usulü Spagetti Malzemeleri 250 g spagetti 45 g (3 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı 1 soğan (ince doğranmış) 35 cl (1 1/2 su bardağı) süt 1 defne yaprağı 2 çorba kaşığı ayçiçek yağı 500 g kıyma 1 diş sarımsak (ince kıyılmış) 1 çorba kaşığı pul kırmızıbiber 1/3 tatlı kaşığı tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 1/3 avokado (kabuğu soyulup, ince dilimlenmiş) Sosu hazırlamak için tereyağını bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, tereyağını eritin ![]() ![]() ![]() ![]() Bü arada bir tencereye 3 litre (13 su bardağı) su koyup, tencereyi harlı ateşe oturtarak, suyu bir taşım kaynatın ![]() ![]() ![]() Öbür tencereyi de ateşten alıp, içindeki karışımı bir kâse üstüne oturtulmuş bir süzgeçte süzün (süzgeçte kalanları atın atın) ![]() ![]() ![]() Bu arada ayçiçek yağını kalın dipli bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın ![]() ![]() ![]() Avokado dilimlerini spagettilerin piştiği tencereye koyup, karıştırın ve tencereyi ateşten alıp, karışımı bir servis tabağına aktarın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|