Fırında Patatesli Alabalık |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Patatesli AlabalıkFırında Patatesli Alabalık Tarifi - Fırında Patatesli Alabalık Nasıl Yapılır - Fırında Patatesli Alabalık Malzemeleri Malzeme Listesi 3 Adet Alabalık 3 Adet Patates 1 Yemek Kaşığı Tereyağı 1 Tutam Tuz 1 Tutam Karabiber 1 Tutam Kekik Fırında Patatesli Alabalık Nasıl Yapılır? 1 Balıkları yıkayıp ayıklayarak ortadan ikiye ayırın Eğer balıklarınız ortaboy büyüklükte ya da daha küçük ise ikiye bölmenize gerek yoktur![]() 2 Patatesleri ince ince kıyın ve bir kapta tuz ile harmanlayın![]() 3 Uzunlamasına yapılmış güveç kabın alt kısmını bir miktar tereyağı ile yağlayarak alt kısmına patatesleri serin Üzerlerine karabiber ve4 Balıkları üzerlerine, dış kısımları üstte olacak şekilde yerleştirin![]() 5 Balıkların üzerine bir kaç tane küçük tereyağı parçaları koyup, kekik ve karabiber serptikten sonra fırına verin![]() 6 Yaklaşık 45 dakika 180 derece fırında pişirdikten sonra fırından dikkatlice çıkararak servis edin![]() Afiyet Olsun ![]() ![]() ![]() |
|
|
|