Mantarlı Nuar |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantarlı NuarMantarlı Nuar Tarifi - Mantarlı Nuar Nasıl Yapılır - Mantarlı Nuar Malzemeleri Malzeme Listesi Yarım Kilogram Nuar (İnce Dilim) 1 Su Bardağı Kaşar Peynir (Rendelenmiş) Yarım Kilogram Mantar 1 Adet Soğan (Orta Boy) 2 Adet Sivri Biber 2 Adet Domates Yarım Tatlı Kaşığı Kekik 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ Beşamel Sos İçin 1,5 Su Bardağı Süt 1 Yemek Kaşığı Margarin Yarım Su Bardağı Un Mantarlı Nuar Nasıl Yapılır? 1 Mantarları yıkayıp temizledikten sonra limonlu suda yarım saat kadar bekletip dilimleyin![]() 2 Biberlerin çekirdeklerini çıkartıp ince ince doğrayın![]() 3 Domatesleri soyup küp küp dilimleyin![]() 4 Soğanları yemeklik doğrayıp kavurun içerisine mantarlar ve biberleri ekleyip kavurmaya devam edin![]() 5 Kavurduğunuz mantar ve biberlerin üzerine domatesleri ekleyip, suyunu çekene kadar orta hararetli ateşte suyunu çekene kadar pişirin Suyunu çektikten sonra kekik ve tuzunu ilave edin![]() 6 Genişçe bir tavada yağı kızdırıp nuar dilimlerini kızartın![]() 7 Kızarttığınız nuarları fırına dayanıklı cam bir kaba alarak üzerine hazırladığınız mantarları dökün![]() 8 Kaşar peynirini rendeleyin![]() 9 Fırını 180 derecede ısıtmaya başlayın![]() Sosu İçin: Derince bir tencerenin içerisinde margarin ve unu kavurun Un pembeleşmeye başlamadan önce sütü karıştırmaya ara vermeden yavaş yavaş topaklaşmamasına dikkat ederek ekleyin![]() 1 Hazırladığınız beşamal sosunu etlerin üzerine gezdirin![]() 2 En üste kaşar peyniri rendesini serpiştirin![]() 3 Önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar kaşar peynirleri eriyip kızarana kadar pişirin![]() Afiyet Olsun ![]() ![]() ![]() |
|
|
|