![]() |
Cevizli Bayırturpu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cevizli BayırturpuCevizli Bayırturpu Tarifi - Cevizli Bayırturpu Yapılışı - Diğer Yemek Tarifleri Malzemeler: 3 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış) 1/2 tatlı kaşığı tuz 500 g bayırturpu 2 çorba kaşığı çiçekyağı 1 tatlı kaşığı maydanoz (ince kıyılmış) 2 çorba kaşığı maydanoz yaprağı bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 2 çorba kaşığı ceviziçi (irice kıyılmış) Tarifi: Bir tencerede, 1 çorba kaşığı limon suyu ile tuzun yarısını 45 cl (2 su bardağından biraz az) suyla karıştırıp, bayır-turplarını ekledikten sonra, tencerenin üstünü plastik filmle örtüp (bir kenarını açık bırakın ya da"bıçakla delin), tencereyi % 100 ısıtılmış fırına vererek, bayırturplarını yumuşayıncaya (bir çatal kolayca batmalıdır) kadar (yaklaşık 10 dakika) pişirin ![]() Tencereyi fırından alıp, bayııturplarını süzgeçte süzün ![]() ![]() Bu arada küçük bir kâsede çiçekyağını kalan limon suyu ve maydanozla iyice karıştırın ![]() ![]() Bayırturpu elle tutulacak kadar soğuyunca keskin bir bıçakla derilerini soyup, 4 - 5 cm uzunluğunda doğrayarak, derin bir servis tabağına yerleştirin ![]() ![]() Bayırturpları oda sıcaklığına inince servis tabağını plastik filmle örtüp, buzdolabına kaldırarak yaklaşık 1 saat soğutun ![]() ![]() ![]() Not: Cevizli bayırturpu ılık olarak da servis yapılabilir ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|