Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
patlican, tava

Patlican Tava

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlican Tava




Malzemesi


yarım kg kuşbaşı et

1 kg patlıcan

4 domates

5 sivribiber

1 baş sarımsak

1 tatlı kaşığı bibersalçası

2 kuru soğan

1 çay bardağı su

yarım çaybardağı sıvıyağ

tuz, pulbiber
yapılışı

1 Patlıcanları alacalı soyup, küp küp doğrayın ve tuzlu suda acısı çıkana kadar bekletin Soğanları piyazlık doğrayıp kuşbaşı etle ve bibersalçası ile beraber karıştırın Süzüdüğünüz patlıcanları, küp küp doğranmış domatesleri ve biberleri, ince kıyılmış sarımsaklarıda ilave edip tekrar karıştırın


2 Patlıcanlı karışımı fırın tepsisine alıp üzerine yarım çaybardağı sıvıyağ, 1 çaybardağı suyu ve tuzu gezidirip 180 derece ayarlı fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin Fırına verdikten sonra 15 dakikada bir yemeği karıştırıp kontrol edin Pilav eşliğinde servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.