![]() |
Düğün Eti |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Düğün Etimalzeme : 1 kilo koyun eti, 1/2 kilo domates veya 3/4 kahve fincanı domates salçası, 6 çorba kaşığı sadeyağ, 2 baş iri soğan, 2 kahve kaşığı kırmızı biber, 4 bardak su, yeteri kadar tuz ![]() Yapımı: Sadeyağı bir tencerede kızdırdıktan sonra yumurta iriliğinde parçalara doğranmış kemikli et parçalarını içine atıp vakit vakit karıştırarak beş dakika kadar kızartmalı ![]() ![]() Etlerden boşalan tencereye bu defa ince ince doğranmış soğanı atmalı ve tahta kaşıkla karıştırarak kavurmalı ![]() ![]() ![]() Domates veya salçayı kattıktan sonra karıştırarak tenceredekileri beş dakika kadar pişirmeli ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|