![]() |
Djej Makalli |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Djej MakalliDjej Makalli Tarifi - Djej Makalli Nasıl Yapılır - Djej Makalli Malzemeleri 8 adet yarım tavuk göğüs eti 1 büyük baş soğan 3 diş sarımsak 1/2 tatlı kaşığı toz zencefil 1/2 tatlı kaşığı kimyon 1/2 tatlı kaşığı karabiber bir tutam toz acı kırmızı biber 1 tatlı kaşığı safran 3/4 su bardağı tavuk suyu (1 tavuksu tabletle hazırlanmış) 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1/2 demet taze kişniş 1/2 demet maydanoz 1 limon turşusu 12 adet kalamata veya 16 adet siyah zeytin 2 çorba kaşığı limon suyu Soğanı soyun ve ince ince kıyın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kalan yağı bir tencerede kızdırıp içine soğanları atın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yemeğiniz pişerken, limon turşusunun iç kısmını atın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tencerenin kapağını kapatarak 10 dakika daha pişirin ![]() ![]() Yanında sade pirinç pilavı ile servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|