Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
djej, makalli

Djej Makalli

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Djej Makalli



Djej Makalli Tarifi - Djej Makalli Nasıl Yapılır - Djej Makalli Malzemeleri




8 adet yarım tavuk göğüs eti

1 büyük baş soğan

3 diş sarımsak

1/2 tatlı kaşığı toz zencefil

1/2 tatlı kaşığı kimyon

1/2 tatlı kaşığı karabiber

bir tutam toz acı kırmızı biber

1 tatlı kaşığı safran

3/4 su bardağı tavuk suyu (1 tavuksu tabletle hazırlanmış)

2 çorba kaşığı zeytinyağı

1/2 demet taze kişniş

1/2 demet maydanoz

1 limon turşusu

12 adet kalamata veya 16 adet siyah zeytin

2 çorba kaşığı limon suyu


Soğanı soyun ve ince ince kıyın Sarımsakları soyup dövün Maydanozun ve taze kişnişin yapraklarını ayıklayıp kıyın Safranı 1 çorba kaşığı ılık suda eritin Baharatları, safranı ve sarımsağı 1 tatlı kaşığı yağ ile derin bir kaba koyun İçine tavuk etlerini atın ve iyice karıştırıp buzdolabında en az üç saat veya bir gece bekletin

Kalan yağı bir tencerede kızdırıp içine soğanları atın Soğanlar saydamlaşıncava kadar orta ateşte karıştırarak kavurun Daha sonra ateşi yükseltin ve içine tavuk etlerini atın Etler beyazlaşıncaya kadar hemen hemen 5 dakika çevirerek kızartın Tavuk suyunu, tavuğu içinde marine ettiğiniz sos ile iyice karıştırın ve tavuk ellerinin üzerine ilave edin Kıyılmış maydanozu, kişnişi ve tuzu yemeğe ekleyip, ateşi kısın Tencerenin kapağını kapatarak hafif ateşte 20 dakika pişmeye bırakın

Yemeğiniz pişerken, limon turşusunun iç kısmını atın Kabuğu yıkayıp ince ince, kibrit çöpü kalınlığında kıyın Zeytinleri küçük bir tencereye koyun, üzerlerini kapatıncaya kadar su ilave edin ve 2 dakika kaynatın Daha sonra süzün ve tekrar üzerlerine su koyarak bir taşım daha kaynatın Bu şekilde acısı ve tuzu gitmiş zeytinleri süzüp doğranmış limon kabukları ile tavuk etlerinin üzerine ilave edin

Tencerenin kapağını kapatarak 10 dakika daha pişirin Limon suyunu ekledikten sonra, tuzunı kontrol edin ve gerekirse biraz daha tuz ve karabiber ekleyin

Yanında sade pirinç pilavı ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.