![]() |
Etli Türlü Güveç |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Etli Türlü Güveçtürlü sebze ile et güveç - etli sebze güveci nasıl yapılır - et güveciMALZEMELER 300 gr kusbasi koyun eti 2 orta boy sogan 2 orta boy patlican 2 orta boy kabak Iki avuç taze fasulye Bir avuç taze bamya 4 adet yesilbiber 1/2 bardak sivi yag 3 orta boy domates 2 yemek kasigi margarin veya tereyagi YAPILIŞI Kusbasi dogranmis etleri, kiyilmis sogan ve 2 kasik yagla atese koyun ![]() Arada karistirara kisik ateste suyunu çekene dek pisirin ![]() Patlicanlari alacali soyun, bir parmak uzunlugunda kesin ve üzerine biraz tuz serperek bekletin ![]() ![]() Kabaklarin kabuklarini kaziyip yikayin, yarim parmak uzunlugunda dograyin ![]() ![]() ![]() 8-10 kisilik bir güvece et ve sebzeleri karisik olarak yerlestirin ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|