![]() |
Cevizli Kuzu Pirzolası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cevizli Kuzu PirzolasıPirzola - Et Yemekleri - Pirzola Tarifi - Cevizli Kuzu Pirzolası Yapılışı Malzemeler : 4 kuzu pirzolası (her biri yaklaşık 125 g, bütün yağları alınmış) 2 tatlı kaşığı çiçekyağı 1 soğan (doğranmış) 1/2 su bardağı tuzsuz tavuk suyu 3 çorba kaşığı kuşüzümü 2 ekmek dilimi (kabukları alınıp, ıslatılarak sıkılmış ve ufalanarak kurutulmuş) 2 tatlı kaşığı maydanoz (kıyılmış) 2 çorba kaşığı ceviziçi (kıyılmış) 1/4 tatlı kaşığı kekik 1/4 tatlı kaşığı tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) Tarifi: Harcı hazırlamak için, yapışmayan bir tavaya çiçekyağının 1 tatlı kaşığını koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fırınınızı 200 °C'a ısıtın ![]() Pirzolalardan birini kesme tahtası üstüne, etli bölümü sağa bakacak biçimde yerleştirip, sivri bir bıçağı yatay tutarak, ucunu pirzolanın etli bölümünün sağ tarafına batırın ve eti yatay olarak 2'ye yarın (iyice keserek 2 parçanın ayrılmamasına dikkat edin) ![]() ![]() ![]() ![]() Kalan çiçekyağını ateşe dayanıklı bir kaba koyup, kabı harlı ateşe oturtarak, yağı kızdırın ![]() ![]() ![]() Kabı fırından alıp, pirzolaları bir kenarda 5 dakika dinlendirdikten sonra, servis yapın ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|