![]() |
Domates Soslu Et Sarması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Domates Soslu Et SarmasıEt Yemeği - Soslu Et - Domates Soslu Et - Et Sarma Malzemeler 1 kg dana eti (tercihen buttan, bütün yağları alındıktan sonra, verevine 16 dilime kesilmiş) 1 tatlı kaşığı ayçiçek yağı 3 soğan (ince doğranmış) 4 diş sarımsak (ince kıyılmış) 2 havuç (kazınıp, ince doğranmış) 2,5 kg domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarılmış) 2 defne yaprağı 3 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) 2 tatlı kaşığı kekik 2 ekmek dilimi (kabukları alınıp, ıslatıldıktan sonra, ufalanarak kurutulmuş) 4 çorba kaşığı Parmesan (ya da kaşar) peyniri rendesi 2 çorba kaşığı dana jambon Tarifi Ayçiçek yağı, soğanlar, sarımsaklar ve havuç parçalarını bir tencereye koyup, karıştırın ![]() ![]() Bu arada domatesleri blendır kabına koyup, püre kıvamı alıncaya kadar karıştırın ![]() ![]() Sos pişerken, bir salata kâsesinde maydanozlar, kekik, ufalanmış ekmekiçi, Parmesan (ya da kaşar) peyniri rendesi ve jambon şeritleri karıştırın ![]() ![]() ![]() Sarmaları ateşte kaynayan sosun üstüne yerleştirip, kısıkça ateşte yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 1 saat) pişirin ![]() Tencereyi ateşten alıp, sarmaları delikli kaşıkla bir servis tabağına çıkarın ve ipleri kesip atın ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|