Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
acılı, ezme, közlenmiş, patlıcanlı

Patlıcanlı Acılı Ezme (Közlenmiş)

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcanlı Acılı Ezme (Közlenmiş)



Patlıcanlı Acılı Ezme Tarifi - Patlıcanlı Acılı Ezme Nasıl Yapılır - Patlıcanlı Acılı Ezme Malzemeleri




Malzemeler:
  • 2 patlıcan
  • 1 dolmalık biber
  • 1 çarliston biber
  • 1 acı biber (Mexican chile biberi kullandım)
  • 3 domates
  • 3 diş sarımsak
  • 1/2 demet maydonoz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı biber salçası (güneşte kurumuş Antep biber salçası kullandım)
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı tepeleme tuz


Yapılışı:
  • Fırın ızgarasının üzerine alüminyum folyo serin ve fırının üstten ısıtma (Broil) kısmını açın

    Yıkanmış kurulanmış sebzeleri fırına koyun, kabukları kararmaya başlayınca diğer tarafını çevirip közleyin

    Közlenmiş sebzeler ılındıktan sonra kabuklarını soyun

    Maydonoz ve sarımsak dahil bütün sebzeleri rondodan geçirin ve derince bir kapta toplayın

    Zeytinyağ, salça ve baharatlarını ilave ederek karıştırın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.