![]() |
Maragyani |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Maragyanimaragyani nasıl yapılır - maragyani tarifi MALZEMELER: 1 kg kuşbaşı dana eti 2 adet orta boy soğan Tuz Karabiber 2 su bardağı mısır unu 2 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı siyah susam 1 tatlı kaşığı susam 1 çorba kaşığı kinzi (Karadeniz'de kişnişe böyle deniyor) 4 diş iri boy sarımsak 1 çorba kaşığı kuru haspir (ya da safran) 1 çorba kaşığı domates salçası 1 su bardağı fındık (kavrulmuş, kalın kıyılmış) 1 çay bardağı ceviz (çekilmiş) HAZIRLANIŞI: Kuşbaşı etleri kesme şeker büyüklüğünde doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynatmaya devam edin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Önce susamları sonra kişniş tohumlarını kısık ateşte ve yapışmaz tavada karıştırarak kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Domates salçasının dörtte üçünü, çekilerek un haline getirilmiş fındık ve ceviz içlerini ekleyin ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|