Kütahya Tarifi Güllaç |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kütahya Tarifi GüllaçKütahya Tarifi Güllaç - Kütahya Tarifi Güllaç Yapılışı - Güllaç Nasıl Yapılır - Kütahya Tarifi Güllaç Malzemeleri Kütahya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Malzemeleri; 6 adet güllaç yaprağı 100 gr ceviz 1 tatlı kaşığı tarçın 1 kg süt 1 su bardağı şeker 100 gr kaymakHazırlanışı: Cevizler irice dövülüp tarçınla karıştırılır Güllaç yaprakları dörde bölünür Şekerle süt kaynatılır Güllaçlar, geniş kenarları olan tepside sıcak şekerli süte bastırılıp, hafif yumuşatılarak ikiye katlanır Tabağa alınıp geniş olan kenarlarına tarçınlı ceviz ve kaymak koyulur Hepsi tamamlandığında kalan süt üstüne dökülür Tatlının üzerine dövülmüş antepfıstığı serpilerek soğuk servis yapılır
|
|
|
|