Portakallı Reçelli Rulo |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Portakallı Reçelli Rulorulo pasta tarifi - portakallı tılo nasıl yapılır - reçHamur: 1 paket Yaş Maya veya 1 paket Kuru Maya 4,5 su bardağı un (500 g) 1 su bardağı +1 kahve fincanı süt (260 g) 250 g margarin (oda sıcaklığında yumuşamış) 2,5 çay bardağı pudra şekeri (250 g) 2 adet yumurta İç Malzeme: 3 çay bardağı toz şeker (300 g) 2 yemek kaşığı tarçın (40 g) 4 çay bardağı ceviz (240 g) 2 adet portakal Üzeri İçin: 1 adet yumurta sarısı Hazırlanışı: Kabuğu rendelenerek kabuğundan ayrılmış 2 adet portakalı küçük taneler halinde doğrayın, toz şekerle karıştırın ve 30 dakika kısık ateşte kaynatın Reçel kıvamına gelen portakal tanelerine ceviz ve tarçın ilave ederek karıştırın ve soğumaya bırakın Margarin hariç bütün hamur malzemelerini karıştırın Daha sonra hamura margarini ekleyerek pürüzsüz bir hamur olana kadar yoğurun Hazırladığınız hamuru ikiye bölerek her iki hamuru ince bir şekilde açın Daha önceden hazırlanmış olan portakallı tatlıyı, açılan her iki hamura da eşit bir şekilde koyarak hamurları rulo halinde kapatın Hamurların üzerine 1 yumurta sarısı sürerek fırına verin Önceden ısıtılmış 200°C'lik fırında 30 dakika pişirin Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın![]() alıntı |
|
|
|