Lor peynirli elmalı tartlar |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Lor peynirli elmalı tartlarMalzemeler: Elmaları hazırlamak için: 3 adet ekşi elma 30 ml limon suyu30 gram tereyağı 30 gram şeker Lor peynirli krema için: 170 gram lor peyniri 2 adet yumurta sarısı 50 gram pudra şekeri 1 adet limonun kabuğu 30 ml limon suyu15 gram nişasta Lor peynirli hamur için: 150 gram lor peyniri 90 ml sıvı yağ30 ml süt1 adet yumurta 70 gram şeker 1 paket şekerli vanilin 300 gram un 15 gram kabartma tozu Ayrıca: 1 adet yumurta sarısı 15 ml süt70 gram elma ya da kayısı reçeli Hazırlanışı: Elmaları kesin, dörde bölün ve çekirdeklerini çıkarın Elma parçalarının üstüne bir bıçak yardımı ile birbirine yakın çizikler çizin Ondan hemen sonra limon suyuna batırın![]() Tereyağını bir tavada çözülmeye bırakın Şeker ve elmaları üzerine ekleyip karıştırarak orta ateşte sık sık karıştırarak 5-6 dakika pişirin Elmaların suyunu bir mutfak havlusunun üzerine damlattıktan sonra soğumaya bırakın Kremayı hazırlamak için lor peyniri, yumurta sarısı, pudra şekeri, limon kabuğu, limon suyu ve nişastayı bir mikser ile karıştırın 15 dakika dinlendirin![]() Hamuru hazırlamak için lor peyniri, sıvı yağı, süt, yumurta, şeker, vanilya şekeri ve bir tutam tuzu el mikseri ile pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar karıştırın Un ve kabartma tozunu karıştırdıktan sonra yarısını alıp hazırladığınız hamura karıştırın Kalanı tekrar ekleyip yoğurun![]() Hamuru unlanmış bir çalışma alanında 40x30 cm çapında açın 12 eşit kare parça çıkacak şekilde bölün Altışar parçayı biraz aralıklarla önceden yağlı kağıt ile kapladığınız 2 tepsiye dizin Karelerin ortasını hazırladığınız lor peynirli krema ile doldurun Hamur kenarlarını kremanın üstünde olacak şekilde ortasında birleştirip bohça şekli verin Tartların üzerlerine elmaları yerleştirin ve hafifçe bastırın Yumurta sarısı ve sütü çalkalayıp hamurun üstüne sürün Tepsileri bir biri ardına önceden 200o C ısıtılmış fırının ikinci katında 15-18 dakika pişirin![]() Elma ya da kayısı reçelini limon suyu ile kısa süre kaynatın Bu karışımı sıcak tartların üzerine sürün Elmalı tartları biraz soğumaya bıraktıktan sonra ılık olarak servis edin ![]() |
|
|
|