ELMALı TART - I |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
ELMALı TART - IMALZEMELER tarçın 4 adet elma 4 adet yumurta 1 paket vanilya 125 gr margarin 3 su bardağı un 12 yemek kaşığı süt 1 5 su bardağı şeker1 paket kabartma tozu HAZIRLANIŞI Yumurtaların beyazını ayırıp, çırpın Yumurta sarılarını ise şeker ve yağ ile çırpın Un, süt, kabartma tozu, yağ ve vanilya ilave edip, yağladığınız kalıba dökün![]() Önceden soyup, ayıkladığınız elmaları, bir parmak kalınlığında dilimleyin Hamurun üzerine birbirlerine bitişik olacak şekilde dizin Üzerine tarçın ve toz şeker serpin Önceden ısıttığınız fırında yirmi dakika yüzseksen derecede , sonra yirmi dakika da yüzelli derecede pişirin
|
|
|
|