Nişastalı Kete |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Nişastalı KeteKETE TARİFİ ![]() MALZEMELER:(1tepsi için) 2 çay bard ılık su1 çay bard sıvıyağ1 yumurta yarım limonun suyu ve tuz unu ayarlayın kulak memesi kıvamında olacak kadar kullanın ![]() AÇMAK İÇİN: güneş nişastası ![]() ÜZERİNE sürmek için 1 yumurta ![]() ARASI İÇİN:(1 su bard sıvıyağ ve 150gr margarin karışımı )veya (tereyağı sıvıyağ karışımı)YAPILIŞI: Hamur malzemeleri karıştırılıp kulak memesi kıvamında hamur yapılır Yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılır Pasta tabağı büyüklüğünde irileştirilip 3yufka üst üste alınarak nişasta ile incecik açılır Hazırlamış olduğumuz yağ karışımından yufkamızın her tarafına eşit biçimde dökülüp 4 e bölünür Önce bohça şeklinde katlanır sonra bohça ikiye katlanır Tepsiye, fırında 3 katı kabaracak seyreklikte dizilir Yumurta sürülerek 240 c önceden ısıtılmış fırında kızartılır 1 ay dahi beklese bayatlamaz Ama fırındaki kabarması sizin açış şeklinize bağlıdır Oklava ile açarak yaptığınız hamur işleriniz fırında kabarıyorsa siz iyi bir açıcısınız demektir Eğer kabarmıyorsa bu yufkanızı ezerek büyükleştirdiğiniz anlamına gelir
|
|
|
|