![]() |
Yağlı ve Yağsız Hamur İşleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yağlı ve Yağsız Hamur İşlerihamur tatlıları - hamur işlerimiz nelerdir - hamur işi çeşitleri - kültürümüzde hamur işlerinin yeriBiz hamur işlerini, batılılar da bisküvi ve pasta severler ve ekseriyetle bunları imal ederler ![]() YAĞLI HAMUR İŞLERİ Her nev'î börekler Çörekler Poğaçalar Cevizli ekmekler Pideler Pastalar YAĞLA MAMÜL HAMUR TATLILARI Her nevi baklavalar Kadayıflar Helvalar Revaniler Lokmalar Kurabiyeler, kuşlokumları Kadıngöbeği Dilber dudağı Sarığı burma Lâlanga Gözleme Şekerpâre Hurma tatlısı Kayganalar Peynir tatlıları KISMEN YAĞLI VE YAĞSIZ HAFİF TATLILAR Güllâçlar Vişneli ekmek tatlısı Kabak tatlısı Tavukgöğsü Mahallebi Aşureler Pelteler Keşküller Acıbadem kurabiyeleri Bisküviler Bademli sucuklar Puding Savarin Pandispanya Yemişli tatlılar Kaymaklar Şark âleminin tatlıcılıktaki şöhreti, Amerikalılara kadar ulaşmıştır ![]() Hacı Bekir'in nefis lokumları gibi fıstıklı Şam baklavaları da o derece rağbettedir ki, normal zamanlarda kutularla sevkiyat yapılırdı ![]() Antep baklavası da pek meşhurdur ![]() ![]() ![]() Türkiyemiz, sütlü imalât bakımından dahi başta gelmektedir ![]() Afyon kaymakları, Ankara, İzmit pişmaniyeleri gibi Silivri yoğurtlarımızda bu aradadır ![]() Büyük şehirlerimizde, hatırı sayılır adette, tatlı meşherleri, süthaneler ve meşhur mahallebiciler vardır ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|