Isırgan Otlu Ayçekirdekli Poğaça |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Isırgan Otlu Ayçekirdekli Poğaça![]() MALZEMELER: -2 adet yumurta (biri içine diğeri üzerine) -2 yemek kaşığı birkisel margarin -Yarım su bardağı sıvı yağ -¾ su bardağı yoğurt -4 su bardağı tam buğday unu -1 paket kabartma tozu -Yarım demet ısırgan otu -100-150 gr soyulmuş ayçekirdeği -1 çay kaşığı tuz YAPILIŞI: Isrgan otu eldiven yardımıyla ayıklanır ve yıkandıktan sonra hafif ateşte bir tencerede çok az kavrulur ve sonrasında da robotta çekilir ![]() Elenmiş unun ortası havuz şeklinde açılır ve yumurta, margarin, sıvı yağ, yoğurt, kabartma tozu, ısırgan otu ve ayçekirdeğinin bir kısmı ve tuz eklenerek özlü bir hamur yapılır ![]() Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar kopartılır ve yuvarlak şekil verildikten sonra kalan ayçekirdeklerine bulanır Üzerlerine yumurta sarısı sürüldükten sonra önceden ısıtılmış 180 derece sıcaklıktaki fırında üstleri pembeleşinceye kadar pişirilir![]() AFİYET OLSUN |
|
|
|