Tosunum böregi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tosunum böregiTosunum böregi tarifi - Tosunum böregi yapılışı - Tosunum böregi malzemeleri Malzemeler 1 su bardağı su 1 su bardağı sıvıyağ 1/2 limon suyu Aldığı kadar un Tuz İç Malzeme için : 1/2 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek 1/2 su bardağı çekilmiş haşhaş Yapılış Tarifi Su, sıvıyağ, limon suyu ve tuzu bir kapta karıştırın Yumuşak bir hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun Hamuru ılık bir ortamda 1 saat dinlendirinHamuru her 20 dakikada bir olmak üzere 3 kez yoğurun Hamuru yarım cm kalınlığında açın Üzerine haşhaş sürüp 4 x 4 cm 'lik kareler kesin Karelerin üzerine haşlanmış mercimeği paylaştırıp rulo şeklinde sarın![]() Yağlanmış fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarana kadar pişirin Sıcak veya ılık olarak servis yapın
|
|
|
|