![]() |
Çikolata Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çikolata TarifiÇikolata nasıl yapılıyor – Evde çikolata nasıl yapılır - Çikolata Tarifi Çikolata, dünyanın en sevilen yiyeceklerinden biridir ve tropik kakao ağacının çekirdek denen tohumlarından yapılır ![]() ![]() ![]() Türk Gıda Kodeksi’ne göre tanımı; Kakao ürünleri ile şeker ve/veya tatlandırıcı; gerektiğinde süt yağı dışındaki hayvansal yağlar hariç olmak üzere diğer gıda bileşenleri ile süt ve/veya süt ürünleri ve Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliğinde izin verilen katkı ve/veya aroma maddelerinin ilavesi ile tekniğine uygun şekilde hazırlanan ürünü ifade eder ![]() Milattan önce, büyük olasılıkla Olmeclerden oluşan bir grup, Güney Amerika’da kakao ağacı yetiştirir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Malzemeler Kakao Tohumu Şeker Vanilya Havan (sarımsak falan dövmek için gereken şey) Baharat öğütücü Hindistan cevizi / Antepfıstığı / kuru üzüm / (bunlar opsiyonel) Kakao tohumları tepsiye serpiştirilir ve 400 derece sıcaklıkta yarım saat fırınlanır ![]() Daha sonra kakao tohumlarının kabukları ayıklanır, baya yorucu bir işlem olacak biraz bu üşenmek yok hadi yapın bakalım ![]() Pişirip kabuklarından ayırdığımız kakaolar soğumaya başladığında havanda bir güzel dövülür ![]() Küçük parçacıklar haline getirilir ![]() (hani karabiber vs gibi şeyleri öğüttüğümüz genelde basit bir alettir bu)… Kıvamı yumuşak olacaktır, kesinlikle sıvı halde değil ama yumuşak ![]() Kakaolarımız öğütüldükten sonra, çikolatamız hemen hemen hazır, bir tenceye alıp bir güzel pişirmeye başlıyoruz ![]() ![]() Bu işlemler sırasında kıvamı istediğiniz gibi gerçekleştirebilirsiniz, her aşamada tadına bakarak doğru tadı bulabilirsiniz zaten ![]() Hindistan cevizi, antep fıstığı ne isterseniz ekleyebilirsiniz ![]() Dondurmanın üstüne dökmek veya kalıpların içine döküp soğutarak evinizi çikolata fabrikasına dönüştürmek size kalmış ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|