![]() |
Acıbadem Şekeri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Acıbadem ŞekeriMALZEMELER Yarım kg badem içi Yarım kg toz şeker 2 su bardağı su 1 tatlı kaşığı limon suyu Varsa: 1 çay kaşığı badem ekstresi HAZIRLANIŞI Badem içlerini bol soğuk suyla yıkadıktan sonra kaynar derecedeki suyun içine atalım ve en az 5 dakika kadar bekletelim ![]() Kabukları iyice yumuşayan bademlerin kabuklarını tek tek soyalım ![]() ![]() ![]() Öte yandan bir tencereye toz şeker, su ve limon suyunu koyarak, şerbet gibi pişmeye bırakalım ![]() ![]() ![]() Eğer varsa badem ekstresini de tencerenin içine ilave edelim ![]() Soğuyan şerbetli badem ezmesini elimizle yoğurup, ister kurabiye kalıplarıyla isterseniz elle şekil vererek bir tabağa dizelim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İsterseniz badem şekerlerinizi kapaklı bir kutuda uzun süre muhafaza edebilirsiniz ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|