![]() |
Alt üst böreği ıspanaklı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Alt üst böreği ıspanaklı![]() Malzemeler Hamuru için 2 çorba kaşığı sirke Elenmiş 1 kg un 100 gr margarin 2 adet yumurta 1 tatlı kaşığı tuz Kabartma tozu Yeterince ılık su Hamurun arası için 150 gr erimiş margarin İçi için 1 kg ıspanak 2 adet kuru soğan 1 tatlı kaşığı biber salçası 2 çorba kaşığı sıvıyağ Tuz, karabiber Üzeri için 1 yumurta , 1 çorba kaşığı sıvıyağ Yapılışı Bütün malzemeleri karıştır, su yardımıyla kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun ![]() 15 dakika dinlendirin ![]() ![]() Hamuru 2 cm kalınlığında merdane yada oklava yardımıyla açın ![]() Eritip soğuttuğumuz margarinle yağlayalım ![]() Karşılıklı kenarları birbirine bakacak şekilde bohça gibi katlayalım ![]() Buzdolabında yağı donması için bekletelim ![]() İçi için, kuru soğanı küp doğrayıp sıvıyağda kavuralım ![]() ![]() Ayıklayıp yıkadığımız ıspanakları ince kıyıp soğanlara ilave edelim ![]() ![]() Baharatlarını ve tuzunu ekleyip suyunu süzelim ![]() Fırın tepsisini yağlayalım ![]() Hamurun bir tanesini tepsi büyüklüğünde açıp tepsiye yerleştirelim ![]() Harcı üzerine koyalım ![]() ![]() Üzerine sıvıyağla çırpılmış yumurta sarısı sürüp 170 derecede pişirelim ![]() Alıntı |
![]() |
![]() |
|