Hindi Etli Yufka Böreği |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hindi Etli Yufka BöreğiHindi Etli Yufka Böreği Tarifi - Hindi Etli Yufka BöreğiNasıl Yapılır - Hindi Etli Yufka Böreği Malzemeleri Hindi Etli Yufka Böreği malzemeleri 4 hindi göğüs fileto 6 mantar 3 yufka 3 yumurta Yarım su bardağı süt Yarım su bardağı krema Yarım su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri 100 gr dilpeyniri Yarım çay bardağı sıvıyağ Tuz Karabiber Hindi etli yufka böreği: Hindi etini ince şeritler şeklinde kesin Mantarları temizleyip ince ince dilimleyin Dilpeynirini küp küp doğrayın![]() Sıvıyağı tavada kızdırıp filetoları hafifçe kızartın Mantarları ekleyin, suyunu salıp çekinceye kadar pişirin Tuz ve karabiber ekleyip ocaktan alın Yumurta, süt, kaşarpeyniri ve kremayı ayrı bir kasede çırpın![]() Kalıbı yağlayıp yufkanın birini kenarları dışa sarkacak şekilde yayın 1 yufkayı parçalayıp yarısını tepsiye yerleştirin Üzerine hazırladığınız yumurtalı karışımdan 2 kaşık kadar yayın Kalan yarım yufkayı buruşturarak serip yumurtalı karışımdan yayın Üçüncü yufkayı da yayıp dışa taşan kenarları içe doğru kıvırın ve büzerek böreğin kenar kısmını oluşturun![]() Mantarlı hindi etlerini böreğin ortasına ilave edip yayın Dilpeynirini serpiştirin Üzerine kalan yumurtalı karışımı gezdirin Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin Dilimleyip sıcak servis yapın![]() Hindi etli yufka böreği artık hazır, afiyet olsun |
|
|
|