Tavuklu Gül Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuklu Gül TatlısıMalzemeler 2 su bardağı su Şurubu: 1 çorba kaşığı gül suyu 1tatlı kaşığı tarçın 1 su bardağı toz şeker Yarım çay bardağı sıvı yağ 1su bardağı iri dövülmüş ceviz 2 adet yufka 3 tavuk göğsü 2 su bardağı şeker 1-2 diş karanfil 1 çorba kaşığı limon suyu Hazırlanma Şekli Şurubu: Şeker ve suyu ocakta kaynatın İneceğine yakın limon suyunu katın bir kenara soğumaya bırakın Tavukların üzerine çıkacak kadar su koyun, orta hararetli ateşte haşlayın Süzgeçe koyun suyunu süzdürün Soğuduktan sonra ince ince didikleyin İçine dövülmüş ceviz ve tarçını ilave edin 1-2 diş karanfili bir çorba kaşığı suyla kaynatın suyunu karışıma ilave edin Bütün malzemeyi karıştırın 2 adet yufkayı üst üste koyun 4 Parçaya bölün Sıvı yağ fırca yardımıyla yufkaların üstüne sürün Yufkanın geniş uçuna tavuklu malzemeyi koyun Önce rulo şeklinde sarın Sonra ucundan döndürerek gül şeklinde biçimlendirin Tepsiye dizin 180c fırında pişirin Fırından çıkartığınız yufkaların üzerine sıcakken soğuttuğunuz şurubu üzerine dökün Ortalarına az az gül suyu serpin Üstünü hindistan cevizi ve antep fıstığıyla süslüyebilirsiniz
|
|
|
|