![]() |
Ispanaklı Alt Üst Böreği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ispanaklı Alt Üst BöreğiIspanaklı Alt Üst Böreği Tarifi - Ispanaklı Alt Üst Böreği Yapılışı - Ispanaklı Alt Üst Böreği Nasıl Yapılır - Ispanaklı Alt Üst Böreği Malzemeleri Malzeme : 500 gr ![]() 500 gr ![]() 250 gr ![]() 1 baş soğan, 2 yumurta, 1/2 demet maydanoz, 1/2 demet dereotu ![]() Yapılışı: 1- 500 gr ![]() ![]() 2- Bir kaşık yağ, 1 yumurta kırıp, tuz atıp ılık su ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapınız ![]() 3- Yaş bez altında 15 dakika dinlendiriniz ![]() 4- Yağı bir tavaya koyup hafif eritiniz ![]() 5- Soğuk bir yere koyup hafif donmağa başlarken kaşıkla karıştıra, karıştıra beyazlatınız ![]() 6- Dinlenen hamuru 2 eşit parçaya ayırınız ![]() 7- Bir parçayı 1/2 cm kalınlıkta daireye açıp üzerine dondurulmuş yağın yansını fırça ile sürüp boyuna 3'e katlayınız ![]() 8- Boyuna katladığınız hamurlara kalan yağı sürerek tekrar 3'e katlayıp hamura kare şekli veriniz, En üstüne yağ sürmeyiniz ![]() 9- Diğer hamuru da aynı şekilde açıp yağlayıp katlayınız ![]() 10- Hamurlan 20 dakika dinlendiriniz ![]() 11- Yağı donmuş her yumağı yarım cm ![]() ![]() 12- Çubuğu kendi etrafında döndürerek yuvarlayıp bir yumak elde ediniz ![]() 13- ikinci hamurda da aynı şekilde açıp yumak yapınız ![]() 14- Tekrar 20 dakika dinlendiriniz ![]() 15- Her parçayı tepsi büyüküğünde 1 cm ![]() ![]() 16- Kenarlarını hafif bastırıp üzerine yumurta sarısı sürünüz ![]() 17- Önceden kızdırılmış fırında altı üstü pembe renkte pişiriniz ![]() 18- Karelere kesip servis yapınız ![]() |
![]() |
![]() |
|