Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
lokum, muhallebili

Muhallebili Lokum

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Muhallebili Lokum



Muhallebili Lokum Tarifi - Muhallebili Lokum Nasıl Yapılır - Lokum - Tatlı Tarifleri


Malzemeler:


3su bardağı süt

1 çorba kaşığı tereyağı

2,5 kahve fincanı un

2,5 kahve fincanı tozşeker

1 tatlı kaşığı tarçın

1 su bardağı file antepfıstığı


Yapılışı:


Süt, iki buçuk kahve fincanı un ve tereyağını tencerede muhallebi gibi pişirin Kaynamaya yakın, şekeri ilave edin ve 5 dakika daha pişirin Ocağı kapattıktan sonra tarçını ekleyip karıştırın


Blender ile iyice çırpın Muhallebiyi düz bir tepsiye 1 cm kalınlığında yayın Üzerine file antepfıstığı serpiştirin ve buzdolabına koyup 3-4 saat katılaşmasını bekleyin


Buzdolabından aldıktan sonra 2 cm eninde ve 5 cm boyunda dikdörtgenler halinde kesin Minik rulolar elde edin Servis tabağına dizdikten sonra üzerlerine antepfıstığı serpiştirin





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.