Portakallı Helva |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Portakallı HelvaMalzemeler : 1 su bardağı irmik 4 yemek kaşığı tereyağı 5 yemek kaşığı toz şeker 2 su bardağı portakal suyu 1 adet portakalın kabuğu Hazırlanışı: Önce portakalları iyice yıkayıp, kabuklarından ince şeritler çıkarın Sonra ikiye bölüp,sularını çıkartın ve süzdürün Portakal suyunu bir tencereye alıp, ısıtın Helva tenceresinde tereyağını eritin İrmiği katarak, sürekli karıştıra karıştıra 5 dakika kadar kısık ateşte kavurun Sıcak portakal suyunu ekleyip,yine karıştırarak, 2-3 dakika daha kavurun Tozşekeri ve portakal kabuklarını da ekleyip,ateşten alın Kapağı kapalı olarak, 15 dakika kadar demlendirin Tahta bir kaşıkla karıştırıp, servise sunun
|
|
|
|