![]() |
Profiterol Hamurunun Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Profiterol Hamurunun TarifiProfiterol Hamuru Nasıl Yapılır - Şu Hamuru Yapımı - Oktay Usta Profiterol Hamuru Yapımı Malzemeler 110 gram un 75 gram margarin 185 gram su 5 gram toz şeker 3-4 adet yumurta Şu hamuru tarifi Bir kaba 75 gram margarini koyarak yağı ateşte eritmeli, sonra yağa 185 gram su, 5 gram toz şeker ile 2 gram da tuz katarak, bunları bir taşım kaynatmalı, sonra kaynamış bu yağlı ve şekerli suya; elenmiş 110 gram un katarak, kaşıkla hızlıca karıştırmalı, bunları hamur yapmalı, sonra da bu hamuru ortadan daha az ısıdaki ateşte 6 dakika kadar karıştırarak pişirmelidir ![]() Sonra kabı ateşten alarak buna, hemen teker teker olmak üzere 3-4 adet bütün yumurtayı kırmalı ve her yumurta kırışta da iyice karıştırarak yumurtayı hamura yedirmelidir ![]() Böylelikle elde edilen bu hamuru bir sıkma torbasına koyarak kuru bir fırın tepsisine ikişer parmak ara ile tariflerdeki boyda ve çapta şekiller sıkılır ![]() Sonra tepsiyi kızgınca fırına sürerek, hamurlar kararıp da üstleri pembe bir renk alıncaya dek aşağı yukarı 30 dakika pişirmeli ve fırından alarak 10 dakika sonra hamurları kırmadan altlarını bıçakla sıyırarak çıkarmalı ve kullanmalıdır ![]() oktay usta |
![]() |
![]() |
|