Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
gözleme, kafkas

Kafkas Gözleme

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kafkas Gözleme

MALZEMELERİ:

İçi için:
- 1 kilo patates
- 1 çay bardağı süt
- tuz, kara biber
Hamuru için:
- 1 kilo un,
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kasıgı tuz (tuzunu isteğe bağlı ayarlabilirsiniz
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ aldıgı kadar su
- 250 gr tereyağ
İçinin hazırlanışı:
Patatesi haşlayın ve püre yapın içine sütü isteğinize göre tuzu ve baharatları katın iyice karıştırın Sonra portakal büyüklüğünde patatesden toplar yapın bir kenara koyun

Hamurun hazırlanışı:

Unun ortasını havuz şeklinde açın tuzunu atın ve diger sıvı malzemeleri katın ve kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun

YAPILIŞI:

Hamuru yumurtadan biraz büyük bezeler yapın tabak büyüklügünde (15-20 cm çapında) 1 cm kalınlıgında açın Hazırladıgınız patates toplarından hamurun ortasına koyun ve hamurun kenarlarından tutarak bir bohça gibi toplayıp sıkıca yapışdırın ve unlayarak fazla basdırmadan yavaş yavaş oklava yardımı ile (35-30 cm çapında) tabak büyüklüğünde açın Hamurları açarken oklava kullanmadan patatesleri dışarıya çıkarmadan elinizle yavaş yavaş açarsanız daha iyi olur ben kolaylık olsun diye oklava ile yapılışını anlattımsacda veya tavada iki tarafını kızartın bir tepsiye alarak, tereyağ ile iki tarafınıda yağlayın(Ben yağı eritip bir fırça yardımı ile sürüyorum bu daha kolay ve temiz oluyor)Dört veya altı parçaya keserek, yanında salata veya ayran ile sıcak servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com