Pırasalı Poğaça |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pırasalı PoğaçaMalzemeler : 2 su bardağı mısır unu 1 su bardağı buğday unu 4 yumurta 1 su bardağı sıvı yağ 2 su bardağı yoğurt 200 gr ezilmiş beyaz peynir3 sap ince kıyılmış pırasa (beyaz bölümünden) 1 paket kabartma tozu Tuz Hazırlanışı: Yumurtalar çırpılır Buna sırayla sıvıyağ, yoğurt, ezilmiş peynir, ince kıyılmış pırasa, kabartma tozu, unlar ve tuz karıştırılarak ilave edilir Karışım yağlanmış unlanmış tepsiye dökülür 220 derece ısıtılmış fırına verilir![]() Poğaçanın piştiği kürdan batırılarak anlaşılır Piştikten sonra baklava şeklinde veya kare parçalara,v s kesilip çay veya yoğurt ile servis yapılır alıntı |
|
|
|