Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
gül, tatlısı, tokat

Gül Tatlısı - Tokat

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gül Tatlısı - Tokat



Gül Tatlısı - Tokat





Malzemeler:

125 gr margarin

3 kâse un

2 çay bardağı irmik

2 çay bardağı yoğurt

2 çay bardağı zeytinyağı

1 paket hamur kabartma tozu

1 yumurta

1 kâse ceviz


Şerbeti İçin;

3 su bardağı şeker

3 su bardağı su

Birkaç damla limon suyu


Yapılşı:

Orta boy tencereye 3 bardak şeker ve 3 bardak su ilave edilerek orta ocak ateşte kaynamaya bırakılır Ara ara karıştırılarak kaynaması beklenir, kaynayan şerbetin içerisine birkaç damla limon suyu sıkılarak soğumaya bırakılır Hamur için plastik bir kaba 3 kâse un, 2 çay bardağı irmik, 2 çay bardağı yoğurt konulur Bu süreçte yüksek ocak ateşinde küçük bir tavada 125 gr margarin eritilir Eriyen margarinin içerisine daha kolay soğuması için iki çay bardağı zeytinyağı eklenir Plastik kaptaki harcın içerisine tam anlamıyla soğumuş olan eritilmiş yağ eklenir Üzerine bir yumurta kırılarak 1 paket hamur kabartma tozu eklenir ve yoğrulma başlanır Yoğrulma işlemi ortalama 5 dakika sürmektedir Hamurun kulak memesi kıvamına gelmesi gerekir Hamur ne çok yumuşak ne de çok sert olmalıdır Sert olur ise hamur açarken kırılır Hamur dinlenmeye bırakıldığında 1 kâse ceviz rondodan geçirilerek ufak parçalar haline getirilir Dinlenmiş olan hamurdan avuç içi parçalar alınarak 1 cm kalınlığında olacak şekilde küçük bezeler halinde açılır Açılan hamurdan 1 bardak yardımı ile yuvarlak küçük parçalar kesilir Yuvarlak parçalara bıçak yardımı ile kenarlarından 4 eşit kesik açılır Halka şeklinin bozulmaması gerekmektedir Hamurun tam ortasına 1 çay kaşığı rondodan geçirilmiş cevizler konularak karşılıklı düşen hamur birbirleriyle birleştirilir, ortası açık kalır ve bu şekilde gül şeklini almış olur Fırın tepsisine yağlı kâğıt konur ve gül tatlısı hazırlanmadan 5 dakika öncesinde 170 derecede ısıtılır Isınan fırının içerisine yağlı kâğıt üzerindeki gül tatlıları konularak 30 dakika pişirilir Pişen gül tatlısının üzerine servis edilmeden önce soğumuş olan şerbet dökülür ve Hindistan cevizi ile süslenerek servis edilir Gül tatlısının yapılış süresi 45-50 dakika olup 8-10 kişilik servis edilebilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.