Kaşarlı Dilim Bisküvi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kaşarlı Dilim BisküviKaşarlı Dilim Bisküvi Tarifi - Kaşarlı Dilim Bisküvi Yapılışı - Kaşarlı Dilim Bisküvi Nasıl Yapılır - Kaşarlı Dilim Bisküvi Malzemeleri 400 gr elenmiş un250 gr yağ200 gr rende kaşer1 yumurta beyazı 2 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı kırmızı biber Mermer veya hamur tahtasma veya düz bir yere un hariç bütün malzemeyi koyarak elinizle birbirlerine yedirerek 2-3 dakika karıştırıp unu ilâve ediniz ve karıştırarak fazla yoğurmadan bir hamur yapınız Üzerine ıslatıp sıkılmış bir bez örterek buzdolabında yoksa bulunduğu yerde yarım saat dinlendiriniz Sonra alt ve üstüne hatif un serperek merdane ile 1 cm kalınlığında açarak sekiz santim genişliğinde boyuna dilimleyip dilimlediğiniz hamurları tekrar birer santim ara ile tepsiye diziniz Üzerlerine fırça ile gayet hafif yumurta sürüp üzerine hafif peynir serperek 180 derece fırında sekiz - on dakika pişiriniz![]() Necip Usta |
|
|
|