Susamlı Cips |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Susamlı CipsSusamlı Cips Tarifi - Susamlı Cips Nasıl Yapılır - Susamlı Cipsin Yapılışı Malzemeler, 4 adet milföy hamuru 3 yemek kaşığı susam 2 yemek kaşığı ay çekirdeği 1 tatlı kaşığı kekik 1 çay kaşığı kırmızı pul biber 1 adet yumurta sarısı Hazırlanışı, Milföy hamurlarını merdane yardımıyla orta incelikte açın ![]() Kare fırın tepsisine milföy hamurlarını bütün olacak şekilde yerleştirin ![]() Milföy hamurlarının kabarmasını önlemek için üzerine parmak uçlarınızla bastırın ![]() Kâsede; susam, ay çekirdeği, kekik, kırmızı pul biberi karıştırın ![]() Yumurta sarısını milföy hamurunun üzerine sürün ![]() Susamlı karışımı milföy hamurlarının üstüne serpin ![]() Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin ![]() Pişen cipsleri fırından çıkarıp ılınması için bekletin ![]() Ilındıktan sonra dilimleyip servis yapın
|
|
|
|