Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
edirne, hanımın, kandilli, mantı, melahat, mutfağı

Kandilli Mantı - Melahat Hanım'ın Mutfağı: Edirne

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kandilli Mantı - Melahat Hanım'ın Mutfağı: Edirne



Kandilli Mantı - Melahat Hanım'ın Mutfağı: Edirne





İç harcı;

½ kg tavuk ciğeri

½ kg tavuk taşlık

1 su bardağı pirinç

1 adet kuru soğan

Tuz

Karabiber

Sosu için;

4 adet tavuk but

2 adet kuru soğan

2 kaşık domates salçası

Tavuk suyu

Sıvı yağ


Yapılışı:

Plastik bir kaba 4 kase un, 2 tatlı kaşığı tuz, 1 yumurta kırılıp yoğrulur Yoğururken hamurun kulak memesinden biraz daha sert kıvama gelebilmesi için içine su karıştırılır Yoğrulan hamur 4 eşit parçaya ayrılarak bir poşette 15 dakika bekletilir Hamurlar dinlendirilirken mantının sosu için 4 adet tavuk budu yıkanır Ardından orta ocak ateşte düdüklü tencereye konularak üzerini 3 parmak kalınlığında geçecek kadar su ve 2 tatlı kaşığı tuz eklenerek kaynamaya bırakılır Yarım kilo tavuk ciğeri bol su ile yıkanırken derileri de üzerinden alınır Temizlenen tavuk ciğerleri süzülerek ince ince kesilerek küçük parçalara ayrılır Tavuk katısı denilen taşlıklar da, yıkandıktan sonra dinlenen hamurlar tek tek yeniden yuvarlanarak yoğrulur Orta boy teflon tencere orta ocak ateşe alınarak içine 1,5 kaşık sıvıyağ eklenir 1 adet kuru soğan soyulduktan sonra minik minik doğranır Eğer istenirse soğanlar yanmasın diye içine 1 kaşık su da eklenebilir Soğanlar ile birlikte tavuğun katısı, ciğeri 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı karabiber eklenerek kavrulmaya bırakılır 1 bardak pirincin beyaz suyu çıkana kadar yıkanır ve süzülür Etlerin suyunu bırakıp kavrulması gerekir İyice suyunu bırakan etlere 1 bardak pirinç eklenir ve harmanlanır Pirinçler etlerin suyu ile kısık ocak ateşte pişirilir Ortalama 15 dakika pişmesi gerekmektedir Mantının sosu için bir tencereye 2 adet kuru soğan soyulur ve küçük küçük doğranır Soğanlara 1 yemek kaşığı sıvıyağ eklenerek orta ocak ateşte kavrulur Bu sırada haşlanmış olan butlar tencereden çıkarılır, servis tabağına alınarak üzerindeki deriler soyulur Kavrulan soğanlara 2 yemek kaşığı domates salçası ve tavukların haşlandığı suyun tamamı eklenir Ancak sos tenceresini dolduracak kadar su eklenir Ve kaynamaya bırakılır Derilerinden ayrılan tavuk butları iri parçalara ayrılarak salçalı, soğanlı tavuk suyunun içerisine eklenir Ortalama 2-3 dakika karıştırılarak pişirilir

Mantının içi için hazırlanan tavuk ciğerli pirinç, suyunu çektikten sonra altı kapatılır ve soğumaya bırakılır Dinlenen 4 bezeden bir tanesi yarım santim kalınlığında açılarak normal mantılara göre daha büyük kesilir İç harcımız kare şeklinde kesilen hamurlara konularak bohça şeklinde kapatılır Fırın tepsisi sıvı yağ ile yağlanır Tepsiye dizilen mantıların üzeri sıvı yağ ile yağlanır 180 derecede ısınan fırına 30 dakika pişirilerek üstü pembeleştirilir Kaynamaya başlayan sosun altı kapatılarak fırında pişen kandilli mantımızın üzerine dökülür Mantı suyunu çekecektir Soğuması için üzeri kapatılarak bekletilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.