![]() |
Kandilli Mantı - Melahat Hanım'ın Mutfağı: Edirne |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kandilli Mantı - Melahat Hanım'ın Mutfağı: EdirneKandilli Mantı - Melahat Hanım'ın Mutfağı: Edirne İç harcı; ½ kg tavuk ciğeri ½ kg tavuk taşlık 1 su bardağı pirinç 1 adet kuru soğan Tuz Karabiber Sosu için; 4 adet tavuk but 2 adet kuru soğan 2 kaşık domates salçası Tavuk suyu Sıvı yağ Yapılışı: Plastik bir kaba 4 kase un, 2 tatlı kaşığı tuz, 1 yumurta kırılıp yoğrulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mantının içi için hazırlanan tavuk ciğerli pirinç, suyunu çektikten sonra altı kapatılır ve soğumaya bırakılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|