Tavuklu Köy Böreği |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuklu Köy Böreğiköy böreği nasıl yapılır - tavuklu börek tarifiHamuru: 150 gr (1 1/4 su bardağı) un 1 kahve kaşığı tuz 1/2 yumurta (hafif çırpılmış) 1/2 su bardağından biraz az su 45 gr (3 çorba kaşığı) tereyağı (eritilmiş) Harcı: 500 gr pişmiş tavuk (çekilmiş) 250 gr pişmiş patates (ezilip püre haline getirilmiş) 2 taze soğan (ince doğranmış) 1 yumurta (hafifçe çırpılmış) 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Yapılışı: Hamuru yapmak için un ve tuzu büyük bir kaseye eleyiniz Küçük bir kasede yumurta, su ve 1 çorba kaşığı tereyağı iyice karıştırıp tahta kaşıkla una katarak yediriniz Sıkı bir hamur elde edene kadar yoğurunuz![]() Hamuru hafifçe unlanmış bir tezgaha koyup 10 dakika, pürtüksüz ve esnek olana kadar yoğurunuz ![]() Sonra büyük, sıcak bir kaseye aktarıp üstüne bezi örterek 30 dakika, cereyansız ve sıcak bir yerde bırakınız ![]() Bu arada harcı hazırlamak için, bütün harç malzemesini büyük bir kasede tahta kaşıkla iyice karıştırınız ![]() Masanın üstüne büyük ve temiz bir örtü seriniz (En iyi sonuç çarşafla elde edilir ) Örtünün üstüne un serpip, hamuru unlu merdane ile elden geldiğince ince açınız![]() Ellerinizin tersiyle kaldırıp çok dikkatli çekiştirerek, kağıt inceliğinde olana kadar geriniz (Yufkada bir iki delik olabilir ) Makasla yufkanın kenarlarını kesip düzeltiniz![]() Önce fırınınızı yüksek sıcaklığa (230"C) getirip ısıtınız 2 fırın tepsisini 1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağla yağlayıp bir kenara bırakınız![]() Yufkayı, geri kalan 1 çorba kaşığı tereyağın yarısıyla yağlayınız Harcı uzun bir şerit halinde sizden 7,5 cm uzakta ve kenarlardan 5'er cm içerde kalacak biçimde yerleştiriniz![]() Örtüyle yufkayı kaldırıp harcın üstüne kapatarak ştrudel biçiminde sarıp uçları içine sokunuz Hamurun üstünü kalan 1/2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağla yağlayınız![]() Hamuru, 5 cm uzunluğunda yanlamasına dilim dilim kesip tepsilere yerleştiriniz Börekleri fırında 10 dakika pişirdikten sonra, fırının sıcaklığını azaltarak (200°C) 20 dakika daha, börekler gevrek ve nar gibi olana kadar pişiriniz![]() Tepsileri fırından çıkarıp börekleri sıcak yada soğuk olarak servis ediniz ![]() alıntı |
|
|
|